Agenții economici afectați de intemperii pot solicita eliberarea unor avize speciale

Agenții economici afectați de intemperii pot solicita eliberarea unor avize speciale
Sursa foto: Shutterstock

Antreprenorii care au suferit pagube din cauza fenomenelor meteo extreme, cum ar fi grindina, pot solicita eliberarea Avizului de atestare a impedimentului justificator de neexecutare a obligațiilor. Cu un anunț în acest sens a venit Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova (CCI a RM).

„Acest aviz este esențial pentru a justifica neexecutarea obligațiilor din contracte, din motive de forță majoră. Agenții economici interesați sunt invitați să depună solicitările în format electronic pentru a iniția procedura de obținere a acestui aviz”, precizează responsabilii.

Conform procedurii, solicitantul va depune cererea și documentele anexate, în cazul cererii semnate electronic - accesând link-ul AICI. Totodată, documente pot fi depuse la sediul CCI a RM, situat în municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 151.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Cererea se perfectează conform formularului (AICI), cu indicarea fondului impedimentului – descrierea faptică și detaliată a evenimentului și argumentele care atestă imposibilitatea neexecutării obligațiilor contractuale. De asemenea, agenții economici trebuie să anexeze la cerere contractul și documentele confirmative.

Avizul de atestare se va elibera în termen de până la 30 de zile calendaristice de la data depunerii cererii și a documentelor.

Anterior, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a îndemnat fermierii care au fost afectați de precipitațiile abundente să contacteze primăriile locale.

Agricultorii care au înregistrat pagube în urma precipitațiilor, îndemnați să anunțe primăriile
Fermierii care au fost afectați de precipitațiile abundente sunt îndemnați de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) să contacteze primăriile locale. Potrivit MAIA, informația obținută va ajuta instituția evalueze exact pagubele și să intervenă cu măsuri de suport. Astfel, ag…