A fost aprobată lista centrelor de bacalaureat pentru sesiunea din acest an. Câți elevi sunt așteptați la examene

A fost aprobată lista centrelor de bacalaureat pentru sesiunea din acest an. Câți elevi sunt așteptați la examene
Sursa foto: sengchoy

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că absolvenții vor susține examenele de bacalaureat în 93 de centre, dintre care 31 se află în municipiul Chișinău. Lista centrelor de bacalaureat pentru sesiunea de examene din acest an a fost aprobată în ședința Comisiei Naționale de Examene.

„Instituirea centrelor de bacalaureat și desemnarea președinților și secretarilor acestora a fost decisă urmare a propunerilor transmise de Organele locale de specialitate în domeniul învăţământului din fiecare raion/municipiu, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la examenul naţional de bacalaureat”, a notat MEC.

Potrivit instituției, reieșind din numărul total de candidați în fiecare raion/municipiu, în 15 dintre raioane sunt instituite câte un singur centru de bacalaureat.

În sesiunea de examen din acest an sunt înscriși circa 18.800 candidați, dintre care 2.514 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare. În anul curent, la profilul real au depus cereri pentru a susține examenul național de bacalaureatul 8.609 candidați, la profilul umanist – 9.299 de candidați, la profilul arte – 551 de candidați și la profilul sport – 293 de candidați.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, conform limbii de instruire candidații înscriși la sesiune sunt repartizați după cum urmează: limba de instruire română – 15.064 de candidați, limba de instruire rusă/engleză/bulgară/ucraineană/găgăuză – 3.688 de candidați.

Din numărul total de candidați care s-au înscris pentru susținerea examenului național de bacalaureat, 12.007 sunt din licee teoretice, 6.003 din colegii/centre de excelență, 338 din instituții de învățământ superior, iar 143 vor susține examenul fiind înscriși în regim de externat.

Testele rezolvate vor fi verificate în patru centre republicane de evaluare din municipiul Chișinău începând cu data de 4 iunie, iar pe data de 27 iunie, în centrele de bacalaureat, vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază.

Sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 4 - 21 iunie anul curent. Orarul probelor de examen sesiunea 2024 poate fi găsit aici.