400 de maidanezi din două sectoare ale capitalei vor fi sterilizați și vaccinați

400 de maidanezi din două sectoare ale capitalei vor fi sterilizați și vaccinați
Sursa foto: ziar.md.

400 de maidanezi din două sectoare din capitală vor fi sterilizați, vaccinați, deparazitați și microcipați, anunță întreprinderea municipală „Supravegherea și protecția animalelor”.

„În cadrul programului pentru rezolvarea problemelor animalelor cu și fără stăpân din Chișinău, Direcția general locativ comunală a încheiat un acord de colaborare cu Asociația Obștească „Doctor Vet Moldova”, care prevede sterilizarea, vaccinarea, microciparea,  deparazitarea a 400 de maidanezi din sectorul Râșcani și sectorul Ciocana al capitalei”, a notat întreprinderea.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Acordul este încheiat la data de 30 mai curent și urmează să fie realizat până la 30 septembrie 2024.

De la începutul anului curent și până în luna aprilie, la azilul de câini din capitală au fost adăpostiți 80 de câini, în timp ce 51 și-au găsit stăpân. Mai multe detalii despre procedura de adopție găsiți AICI.

VIDEO/ Maidanezii își așteaptă stăpânii. Cum poți adopta un câine de la azilul din Chișinău
Mișutca și Malîș - așa sunt botezați doi dintre cei circa 400 de maidanezi plasați la Necropola de animale din Chișinău. În timp ce își așteaptă viitorii stăpâni, câinii sunt îngrijiți de angajații azilului, care îi hrănesc și le fac curat în cuști. De la începutul anului curent au fost