185 de producători de lapte au depus cereri pentru subvenții de peste 69 de milioane de lei

185 de producători de lapte au depus cereri pentru subvenții de peste 69 de milioane de lei
Sursa foto: Alter_photo de la Getty Images

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepționat 185 de cereri de la producătorii de lapte pentru subvenții de peste 69 milioane de lei în sectorul zootehnic. Potrivit instituției, până în prezent 49 de milioane de lei au fost autorizate spre plată.

AIPA anunță că a finalizat procesul de recepționare a cererilor de acordare a plăților directe în sectorul zootehnic din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural per kg de produs: lapte de vacă.

Astfel, în perioada 4 martie - 15 aprilie anul curent, AIPA a recepționat 185 cereri de acordare a plăților directe per kg de produs: lapte de vacă, iar valoarea subvenției solicitate constituie circa 69 milioane de lei, dintre care:

  • autorizate spre plată: 105 cereri în valoare de circa 49 milioane de lei;
  • în examinare: 76 de cereri.

Pe 4 martie, statul a anunțat sprijin pentru sectorul zootehnic, producători autohtoni de lapte. Fermierii pot accesa plăți directe în valoare de 3 lei pentru fiecare litru de lapte livrat în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023.

Sursa foto: aipa.gov.md

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Sprijin pentru sectorul zootehnic: Fermierii pot accesa plăți directe de 3 lei pentru fiecare litru de lapte
Statul anunță sprijin pentru sectorul zootehnic, producători autohtoni de lapte. Fermierii pot accesa plăți directe în valoare de 3 lei pentru fiecare litru de lapte livrat în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023. Cererile pot fi depuse până pe data de 15 aprilie 2024, la oficiile teritoriale ale Ag…