Ziua de 24 iunie - declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Spiridon Vangheli

Ziua de 24 iunie - declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Spiridon Vangheli
Sursa foto: Publika.md

Scriitorul Spiridon Vangheli, care s-a stins din viață la vârsta 92 de ani, va fi înmormântat pe 24 iunie. Conform unui decret semnat de președinta Maia Sandu, ziua de 24 iunie 2024 va fi declarată zi de doliu național. La ora 12:00 se va cinsti memoria scriitorului, prin păstrarea unui moment de reculegere.

„În semn de tristețe și pentru a-i aduce un omagiu lui Spiridon Vangheli, ziua de 24 iunie, când vor avea loc funeraliile, a fost decretată zi de doliu național. Conform decretului semnat de Președinta Maia Sandu, luni, 24 iunie 2024, în toate localitățile republicii, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova și la ora 12:00 se va cinsti memoria scriitorului, prin păstrarea unui moment de reculegere”, anunță Președinția.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe 24 iunie se recomandă ca autoritățile publice, întreprinderile și organizațiile să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiile mass-media să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Doliu în cultură! Spiridon Vangheli s-a stins din viață
Scriitorul Spiridon Vangheli s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani. Acesta și-a sărbătorit ziua de naștere pe 15 iunie. Anunțul a fost făcut de ginerele acestuia. „Suntem profund îndurerați de trecerea în neființă a maestrului Spiridon Vangheli, care a adus bucurie și inspirație în inimile a…