Zile numărate până la vacanța mare: Cât vor costa biletele în taberele de vară din Chișinău

Zile numărate până la vacanța mare: Cât vor costa biletele în taberele de vară din Chișinău
Imagine simbol

În sezonul estival din acest an, municipalitatea va organiza zeci de tabere cu sejur de zi, constante, sportive și tematice. Potrivit șefului adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, acestea își vor începe activitatea pe 1 iunie. În cazul taberelor cu sejur de zi și a celor constante, părinții vor achita doar 20% din prețul biletelor.

Oferta din acest an include șapte programe subvenționate de către administrația publică locală. Mai exact, este vorba despre:

  • 15 tabere cu sejur de zi, în baza instituțiilor de învățământ primar și secundar;
  • trei tabere constante („Poenița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii”);
  • 14 tabere sportive, în baza școlilor cu profil sportiv;
  • o tabără ecologică;
  • 13 Centre de creație, care vor funcționa în perioada 1-30 iunie;
  • 20 de tabere tematice, în baza Centrelor comunitare pentru copii;
  • 14 tabere, în baza Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pentru odihna a circa 10.000 de copii în taberele din afara orașului, Primăria Chișinău a alocat peste 35 de milioane de lei. Costul biletelor va varia în funcție de tipul taberelor.

Astfel, în cazul taberelor cu sejur de zi (15 zile, 08:00 - 17:00), prețul unui bilet va constitui 2.550 de lei, iar părinții vor achita doar 20% costul total al biletului, adică 510 lei.

Pentru taberele constante, prețul unui bilet pentru zece zile este de 3.700 de lei. Și în acest caz, părinții vor achita a cincea parte din costul total al tichetului, adică 740 de lei.

Totodată, în taberele constante vor fi repartizate 1.828 de bilete gratuite pentru copiii din familii social-dezavantajate.

Cât va costa în acest an odihna la tabăra de vară. Categoriile de copii care vor beneficia de bilet gratuit
Costul estimativ pentru o zi petrecută la tabăra de odihnă în acest an este de aproximativ 357 de lei, iar la o tabără cu sejur de zi - 280 de lei. Guvernul va acoperi costul integral al 25% din numărul total de bilete în taberele de odihnă pentru copii, iar