Zeci de taximetriști, amendați cu peste 100 de mii de lei. Unii nu eliberau bonurile de casă, iar alții activau ilicit

Zeci de taximetriști, amendați cu peste 100 de mii de lei. Unii nu eliberau bonurile de casă, iar alții activau ilicit
Sursa foto: Waldemar / Unsplash

De la începutul anului curent, zeci de taximetriști din Chișinău au primit amenzi în sumă totală de circa 120 de mii de lei. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că e efectuat 33 de controale fiscale prin metoda verificării operative în zona adiacentă a Aeroportului Internațional Chișinău, inclusiv 13 împreună cu echipele mobile de control în trafic ale Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA).

Astfel, în cazul a opt taximetriști au fost aplicate amenzi în sumă de aproape 40.000 de lei, pentru neeliberarea bonului de casă la decontările în numerar.

„De asemenea, au fost întocmite 29 de procese verbale contravenționale, fiind aplicate amenzi în sumă totală de 69 mii lei, inclusiv 20 procese întocmite pe domeniul de activitate desfășurat de către Agenția Națională de Transport Auto”, precizează SFS.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, au fost constatate cinci cazuri de activitate ilicită în domeniul transportului de persoane în regim de taxi, fiind aplicate amenzi în sumă totală de 8,5 mii de lei.

Pe această cale, autoritatea fiscală îndeamnă toți contribuabilii la respectarea legislației fiscale, eliberarea bonurilor fiscale la decontările în numerar, înregistrarea activității de întreprinzător și onorarea obligațiilor fiscale.