Zeci de persoane din capitală s-au adresat cu simptome și probleme cauzate de temperaturile caniculare

Zeci de persoane din capitală s-au adresat cu simptome și probleme cauzate de temperaturile caniculare
Imagine simbol. Sursa foto: DOSRPHOTOGRAPHY / Shutterstock

În centrele de triaj din cadrul instituțiilor medicale municipale au fost înregistrate deja peste 99 de adresări cu privire la anumite simptome și probleme cauzate de temperaturile caniculare. Astfel, în scurt timp, pe străzile din capitală vor apărea punctele mobile de prim ajutor.

„Observăm că în legătură cu schimbările bruște ale temperaturii de afară, în special instabilitate, când pe parcursul zilei avem și temperaturi ridicate, și temperaturi scăzute, a fost emisă avertizare cu posibile riscuri de caniculă în municipiul Chișinău. Deja am avut peste 99 de adresări”,  a declarat șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței Primăriei din 17 iunie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În acest context, edilul capitalei, Ion Ceban, a dispus ca până la finele săptămânii curente să fie pregătită lista locațiilor unde vor fi instalate punctele mobile de prim ajutor. În cadrul acestora, cetățenii vor putea servi apă și se vor putea adresa specialiștilor din domeniul sănătății.

Anul trecut, în contextul arșiței extreme din sezonul estival, municipalitatea a instalat zeci de puncte mobile de prim ajutor în zonele aglomerate din sectoarele capitalei.