Zece ucraineni, prinși după ce au ajuns ilegal în R. Moldova. Ar fi achitat 80.000 de dolari ca să fie ajutați

Zece ucraineni, prinși după ce au ajuns ilegal în R. Moldova. Ar fi achitat 80.000 de dolari ca să fie ajutați
Sursa foto: captură video

Zece cetățeni din Ucraina au intrat ilegal în R. Moldova și au fost prinși în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița. Potrivit Poliției de Frontieră, incidentul a avut loc pe 24 martie.

Astfel, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, grupele de intervenție au surprins 10 bărbați care au traversat ilegal frontiera. Aceștia au spus că pentru a ajunge în R. Moldova au fost ajutați și ar fi achitat în Ucraina câte 8.000 - 10.000 dolari.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit poliției de frontieră, trecerea ilegală a cetățenilor a fost organizată nemijlocit de către un grup, iar la scurt timp unul dintre membrii acestuia a fost reținut în flagrant, în timp ce aștepta la o distanță aproximativ 500 de metri de la linia de frontieră de stat. Acesta avea la el două telefoane mobile, căști, stație radio și binoclu de vedere nocturnă.

Bărbații au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. Cercetările pe caz continuă.

De la începutul anului, zeci de cetățeni din Ucraina au fost prinși la frontiera moldo-ucraineană. Pe 5 martie, oamenii legii au anunțat că patru bărbați, inclusiv un angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), au fost reținuți într-un dosar de migrație ilegală a cetățenilor ucraineni.