YouTube a reluat plasarea publicității în R. Moldova

YouTube a reluat plasarea publicității în R. Moldova
Sursa foto: Unsplash

YouTube a reluat pe 26 martie 2024 plasarea publicității în R. Moldova, după o pauză de aproape trei ani. Acum, în timp ce vizionați clipuri pe YouTube, veți fi nevoiți să vizionați și publicitate. Reclamele pot fi afișate la început, pe parcursul clipului și la final.

Reluarea plasării publicității în R. Moldova ar însemna că agenții de publicitate vor putea plasa reclamă pe YouTube pentru publicul din țara noastră, iar bloggerii din R. Moldova ar putea câștiga din publicitatea de pe cea mai cunoscută platformă de plasare a conținutului video din lume.

Totuși, R. Moldova nu figurează încă pe lista țărilor în care este disponibil programul Youtube Partner. Acest program le oferă creatorilor de conținut acces extins la resursele și funcțiile de generare de bani de pe YouTube și acces la echipele de asistență pentru creatori.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, declara pe 20 martie, într-un răspuns pentru jurnaliștii de la Moldova Liberă, că monetizarea conținutului de pe YouTube în Moldova nu „va apărea în curând”. Potrivit lui Alaiba, acest lucru nu era disponibil din cauza „dezinformării”.

„Google nu a decis să închidă monetizarea [YouTube în Moldova] la cererea noastră, nu a fost o cerere a autorităților, ei au decis așa pentru că, din câte am înțeles, nu vor să intre în același scandal în care a intrat Facebook cu promovarea știrilor false”, declara Alaiba pe 20 martie.

YouTube a oprit monetizarea conținutul vizionat în R. Moldova în aprilie 2021.

Aflați AICI cum puteți câștiga bani pe YouTube.