Vreme instabilă în țară! Spre R. Moldova se îndreaptă un nor de praf saharian, iar sâmbătă se așteaptă înghețuri

Vreme instabilă în țară! Spre R. Moldova se îndreaptă un nor de praf saharian, iar sâmbătă se așteaptă înghețuri
Imagine simbol. Sursa foto: Digi24

Meteorologii anunță că vremea în R. Moldova va deveni instabilă. Astăzi, o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va ajunge deasupra țării noastre. Concomitent, începând de mâine, un ciclon atlantic va aduce precipitații pe aproape întreg teritoriul țării, care se vor intensifica în partea de nord.

Șefa Secției prognoze din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), Nadejda Stolear, a precizat pentru IPN că temperatura va avea tendințe de scădere. Pe parcursul nopții de 18 aprilie, se vor înregistra între +2… +7°C, iar ziua, temperaturile vor atinge între +10 și +15°C.

Întrucât pentru ziua de marți, 16 aprilie, sunt prognozate maxime de până la +30°C, diferența de temperatură cu ziua de joi și zilele următoare va fi de 15-20°C.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Sâmbătă, 20 aprilie, sunt posibile înghețuri la suprafața solului, spun sinopticienii. Vremea se va menține rece până luni, 22 aprilie.

În același timp, Administrația Națională de Meteorologie din România anunță că pe parcursul zilei de marți, 16 aprilie, o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va ajunge inclusiv deasupra R. Moldova. Ulterior, aceasta se va deplasa către Marea Neagră şi Ucraina.

„În perioada 16 aprilie, ora 12:00 - 18 aprilie, ora 00:00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.
Sursa: meteoromania.ro