Volodimir Zelenski se află în Spania. Pe agendă, întrevederi cu premierul Pedro Sanchez și regele Felipe

Volodimir Zelenski se află în Spania. Pe agendă, întrevederi cu premierul Pedro Sanchez și regele Felipe
Sursa foto: Sergei Chuzavkov / AFP

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski efectuează astăzi o vizită în Spania. Potrivit Guvernului spaniol, liderul de la Kiev se va întâlni la ora locală 12:o0 cu șeful Cabinetului de miniștri de la Madrid, Pedro Sanchez. Ulterior, cei doi oficiali vor susține o conferință de presă.

El Pais notează că Guvernul spaniol ar urma să anunțe astăzi un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 1,13 miliarde de euro. Făcând trimitere la surse care au decis să rămână anonime, publicația precizează că pachetul va include rachete antiaeriene Patriot și 19 tancuri Leopard 2A4 la mâna a doua, dar și alte arme, fabricate în Spania.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit site-ului Casei Regale a Spaniei, Zelenski se va întâlni astăzi și cu regele Felipe al VI-lea, la Palatul Regal din Madrid.

Amintim că președintele Ucrainei trebuia să întreprindă o vizită în Spania încă pe 17 mai, în special, pentru a se întâlni cu premiul spaniol Pedro Sanchez și a semna un nou acord bilateral de securitate.

Cu toate acestea, din cauza situației dificile de pe front, Volodimir Zelenski și-a amânat vizita în Spania, precum și cea din Portugalia.