UPDATE Vladimir Cuc a fost numit de Guvern ambasador al R. Moldova în Elveția și reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU

UPDATE Vladimir Cuc a fost numit de Guvern ambasador al R. Moldova în Elveția și reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU
Sursa foto. multimedia.parlament.md.

ACTUALIZARE (30 aprilie 10:07) Guvernul a aprobat eliberarea lui Vladimir Cuc din funcția de secretar de stat al MAE din 24 mai curent, în baza cererii de demisie. Totodată, miniștrii au aprobat numirea lui Vladimir Cuc în funcția de ambasador al R. Moldova în Elveția și reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU.

ȘTIRE INIȚIALĂ (24 aprilie 11:19) Vladimir Cuc va fi numit ambasador al R. Moldova în Confederația Elvețiană și, concomitent, în calitate de reprezentant permanent al țării noastre pe lângă Oficiul ONU la Geneva. La ședința de miercuri, 24 aprilie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru candidatura agreată.

Vladimir Cuc este licențiat în relații internaționale și are diplomă de master în același domeniu. Acesta și-a început cariera la Ministerul Afacerilor Externe în 2004, unde a activat în mai multe subdiviziuni și a fost responsabil de diverse domenii: cooperarea cu OSCE, dialogul politic UE – R. Moldova, Parteneriatul Estic. Din anul 2021 până în prezent, este secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram