Vinurile moldovenești au obținut 96 de medalii în cadrul competiției Mundus Vini Spring Tasting 2024

Vinurile moldovenești au obținut 96 de medalii în cadrul competiției Mundus Vini Spring Tasting 2024
Imagine simbol

R. Moldova a stabilit un record de medalii pentru regiunea Europa de Sud-Est, la capitolul vinuri. Țara noastră a fost onorată cu 96 de medalii în cadrul competiției Mundus Vini Spring Tasting 2024, performanță care ne clasează pe prima poziție în Europa de Sud-Est.

Vinificatorii noștri au primit 3 medalii Grand Gold, 56 Gold și 37 Silver. Astfel, R. Moldova a reușit să depășească alte țări cunoscute pentru calitatea vinurilor lor.

„În ultimii ani, Mundus Vini a înregistrat o îmbunătățire considerabilă a calității vinului din țările din Europa de Est. Anul acesta, juriul a fost impresionat în mod special de vinurile din R. Moldova, urmate de Georgia (83 de medalii), România (71 de medalii) și Macedonia de Nord (42 de medalii), precizează meininger.de.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Degustarea de șase zile din Neustadt/Weinstrasse, Germania, a adunat peste 250 de experți din 55 de țări. În cadrul competiției au participat vinuri din 45 de țări diferite, inclusiv țări vinicole care până în prezent au fost mai puțin sau complet necunoscute, cum ar fi Uzbekistan (o medalie de argint), Polonia (a doua medalie de aur pentru un vin polonez), Kazahstan, Columbia sau Maroc.

Cu cele mai multe premii, 639 la număr, s-au ales vinurile italiene (12 Grand Gold, 370 Gold, 257 Silver). Pe locul al doilea s-a clasat Spania, cu 535 de medalii (7 Grand Gold, 302 Gold, 226 Silver), urmată de Portugalia (352 de medalii), Franța (296 de medalii), Germania (193 de medalii) și Austria (105 premii).