VIDEO/ Locuitorii dintr-un sat din Căușeni plătesc pentru apă contaminată: „Bem de la fântână”

VIDEO/ Locuitorii dintr-un sat din Căușeni plătesc pentru apă contaminată: „Bem de la fântână”
Colaj ziar.md. Sursa foto: 

Locuitorii din satul Tocuz, raionul Căușeni achită 20 de lei pentru un metru cub de apă contaminată. Ani la rând apa care curge prin robinetele din casă este întunecată la culoare și are un miros insuportabil și deși au apelat de nenumărate ori la primărie problema rămâne nerezolvată, scrie presa locală.

Potrivit sursei, pentru a-și asigura gospodăria cu apă o familie cară zilnic câte 30 de butelii de la fântâna din apropiere, iar indiferent dacă prepară bucate, spală rufele, sau vesela gospodarii sunt nevoiți să folosească apa stocată în locul celei care curge din robinete.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Oamenii spun că au ajuns la limita răbdării și nu mai știu unde să se adreseze. Responsabilii de la primărie spun că încearcă să rezolve problema, dar situația rămâne neschimbată.

Totodată, în timp ce locuitorii se plâng pe calitatea apei, cei de la întreprinderea specializată din sat spun altceva. În prezent, peste 95% din locuitorii satului Tocuz au apă la robinete, mai exact 1690 de gospodării. Jurnaliștii de la Studio-L au încercat să afle care este totuși calitatea apei livrată locuitorilor, iar rezultatul îl puteți vedea în reportaj.