VIDEO/ Un meșter popular din Căușeni confecționează harpe. Cum a descoperit Ion Dubălari această pasiune

VIDEO/ Un meșter popular din Căușeni confecționează harpe. Cum a descoperit Ion Dubălari această pasiune
Captură de ecran. Sursa foto: Studio-L

Un meșter popular din raionul Căușeni confecționează un instrument muzical mai puțin popular în rândul moldovenilor. Este vorba despre Ion Dubălari, originar din satul Opaci. Deja de patru ani, bărbatul meșterește harpe.

Potrivit Studio-L, Ion Dubălari a confecționat dintotdeauna mese, scaune, scări, și paturi din lemn natural. Acum câțiva ani, acesta a decis să nu se limiteze și să confecționeze o harpă.  

Timp de patru ani, bărbatul a confecționat două harpe și pe una dintre acestea a reușit să o vândă. Prima harpă, care se află la Chișinău, are 34 de coarde, iar cea de-a doua - 36.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pentru fiecare instrument este nevoie de aproximativ doi ani de muncă continuă. Fiecare detaliu se realizează manual și fiecare notă trebuie acordată, explică meșterul.  

Jurnaliștii din sudul țării notează că harpele lui Ion Dubălari sunt apreciate atât pentru calitatea sunetului, cât și pentru măiestria și atenția acordată detaliilor.

Bărbatul speră că exemplul său îi va inspira și pe alți tineri din sat să își urmeze pasiunile, indiferent cât de neobișnuite ar părea acestea la început.