VIDEO/ Un crucifix de 33 de metri înălțime va fi instalat pe cel mai înalt deal din satul Taraclia. Cât costă lucrările de construcție

VIDEO/ Un crucifix de 33 de metri înălțime va fi instalat pe cel mai înalt deal din satul Taraclia. Cât costă lucrările de construcție
Colaj ziar.md Sursa foto: captură video/Studio L

În satul Taraclia din raionul Căușeni va apărea în acest an un crucifix din metal de 33 de metri înălțime. În spatele inițiativei stau trei frați din localitate care au decis să facă vizibilă localitatea printr-un simbol al credinței, scrie presa locală.

Ion Scrinic din satul Taraclia povestește că ideea de a instala o cruce care să ilumineze pe timp de noapte pe cel mai înalt deal din localitate i-a venit acum 14 ani, când a văzut o astfel de instalație pe un deal din raionul Strășeni. Astfel, împreună cu doi frați au decis să își adune economiile și să contribuie la instalarea simbolului.

Inițial se planifica instalarea unui crucifix de 12 metri care ar fi costat 3 mii de euro, în prezent, însă, se lucrează asupra unui crucifix de 33 de metri înălțime, iar cheltuielile ar ajunge la 20 de mii de euro.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Inițiativa a adunat mai multă lume din localitate care a decis să ajute la realizarea acestui proiect, iar în a treia zi de Paști locul în care va fi instalat crucefixul a fost sfințit.

Inițiatorii speră că până la sfârșitul lunii august suma necesară pentru construcția crucefixului va fi adunată, iar la sfârșitul verii acesta va fi instalat.