VIDEO/ Patru locuitori ai capitalei, reținuți pentru tentativă de escrocherie

VIDEO/ Patru locuitori ai capitalei, reținuți pentru tentativă de escrocherie
Sursa foto: Poliția R. Moldova

Patru locuitori ai capitalei au fost reținuți de oamenii legii pentru tentativa de escrocherie în privința administratoarei unei companii din domeniul informaticii, începând cu decembrie 2023. Potrivit Poliției, suspecții au obținut prin înșelăciune de la administratoare ștampila și actele de creare a companiei de IT, cu scopul de a intra în posesia mijloacelor bănești din contul companiei.

Mai exact, cei patru (de comun cu alți patru complici cercetați în libertate) au obținut prin înșelăciune de la administratoare ștampila  și actele de creare a companiei de IT, pentru ca să intre în posesia sumei de 140.000 euro. Femeia a anunțat autoritățile de drept, iar la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost aplicat sechestru asupra sumei de 120.000 euro, după ce bănuiții ar fi reușit să obțină o parte din sumă.

„Până la anunțarea autorităților, după ce au falsificat o procură a companiei pe numele unuia din bărbații reținuți, bănuiții i-au atribuit acestuia în mod fals funcția de administrator. În următoarea fază a schemei, noul „administrator” a încercat să extragă de la o bancă din Chișinău peste 2.300.000 lei de pe conturile companiei. Operațiunea însă nu i-a reușit, așa cum banca a calificat solicitarea ca suspectă și a blocat conturile companiei”, anunță Poliția.

Persoanele reținute sunt parte a unui grup infracțional. Aceștia sunt opt la număr, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, domiciliați în Chișinău. Oamenii legii au ridicat de la aceștia ștampila care ar fi a companiei vizate, telefoane mobile și certificate relevante urmăririi penale.

Cu privire la persoanele reținute, procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probatoriul acumulat pentru solicitarea aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile, astfel încât aceștia să nu distrugă probe ori să evite să se prezinte în fața procurorilor și ofițerilor (unii din aceștia fiind și cu dosare examinate de instanța de judecată). Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.