VIDEO/ Miros urât și mormane de deșeuri la Bălți. Gunoiul din unele curți nu a fost evacuat de câteva zile

VIDEO/ Miros urât și mormane de deșeuri la Bălți. Gunoiul din unele curți nu a fost evacuat de câteva zile
Colaj ziar.md

Mai mulți locuitori din municipiul Bălți se confruntă cu miros urât și mormane de gunoi, după ce deșeurile menajere nu a fost evacuate de mai multe zile. Potrivit TVN, responsabilii se contrazic și se acuză reciproc, timp în care bălțenii se expun riscului de a contacta diferite boli.

„Locuiesc aici toată viața, însă așa dezordine nu a mai fost. Nu știu care este motivul. Mașina care strânge gunoiul nu a fost de câteva zile, de săptămâna trecută. Să te duci la primărie este inutil, pentru că oamenii deja au fost”, a menționat o locuitoare din Bălți.

Directoarea interimară a Direcției Reparații și Construcții Drumuri Bălți (DRCD), Cristina Sochircă, spune că cinci unități de transport pentru evacuarea deșeurilor sunt la reparație. Dacă Primăria nu-și va achita datoriile, situația se va agrava, susține Sochircă.

„Înțelegeți, mașinile s-au oprit. Avem patru mașini la reparație, adică deja cinci, fiindcă după masă s-a mai defectat una. Primăria nu ne achită datoriile, nu avem bani pentru a procura piese, nu avem cu ce alimenta aceste mașini. Dacă Primăria nu va rezolva această problemă, peste o anumită perioadă, orașul va fi inundat de gunoi”, a declarat directoarea interimară a DRCD Bălți.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Cu toate acestea, primarul municipiului, Alexandr Petcov, menționează că Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți deține banii necesari.

„DRCD-ul are serviciile care se achită de către toți cetățenii. Am fost informat astăzi că DRCD-ul are datorii de peste 1.300.000 de lei față de gunoiștea de la Țambula. Din câte am înțeles, pentru trei luni de zile acolo nu s-a achitat niciun ban și vreau tare mult să cunosc din ce motiv, pentru că lumea achită facturile. Deci, DRCD-ul are bani pentru gunoi”, a precizat Alexandr Petcov.

Potrivit TVN, locuitorii municipiului Bălți de la bloc achită lunar 11 lei pentru evacuarea gunoiului, iar cei din sectorul privat - 19 lei și 70 de bani.