Maraton caritabil în orașul Rîșcani. Un tânăr în vârstă de 21 de ani are nevoie de ajutor pentru a trăi

Maraton caritabil în orașul Rîșcani. Un tânăr în vârstă de 21 de ani are nevoie de ajutor pentru a trăi
Colaj ziar.md

Un tânăr din orașul Rîșcani are nevoie de ajutorul oamenilor cu inimă mare, pentru a continua să trăiască trăi. La doar 21 de ani, Rodislav Boclinca a fost diagnosticat cu anemie aplastică gravă, tratamentul fiind foarte costisitor. Colegiul Agroindustrial din Rîșcani a decis să ofere o mână de ajutor, organizând un maraton caritabil. Datorită contribuției mai multor agenți economici din oraș, au fost strânși circa 55 de mii de lei. Totuși, suma necesară pentru operație încă nu a fost colectată.

„Am decis să facem o susținere pentru un tânăr care să aibă speranța la viață, să fie în rând cu toată societatea, ne-a motivat, am convins pe toți ca să petrecem acest maraton atât cu instituția noastră, cât și cu instituțiile din oraș, din raion, cu agenți economici”, a declarat directorul Colegiului, Anatolie Volentir, citat de TVN.

Potrivit TV8, tânărul a aflat despre boala de care suferă la sfârșitul lunii februarie, după o serie de investigații medicale. Rodislav a fost diagnosticat cu anemie aplastică, formă gravă, complicată cu trombocitopenie, anemie și neutropenie de gradul 3-4 și retinopatie posthemoragică, notează ZdG.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Acum, băiatul are nevoie de transplant de măduvă osoasă, însă, din păcate, rudele nu sunt compatibile. Astfel, este necesar un donator, iar operația costă 80 de mii de euro.

„Ne este foarte greu de a strânge așa o sumă. Lucrez ca profesor, dar nu am așa sumă de unde să strâng. De la început, era nevoie de 55 de mii. Am strâns până la 50 de mii, prin credite, prin ce s-a putut, prin rude. Dar, la un moment, suma s-a ridicat la 80 de mii de euro”, a spus mătușa băiatului, Eugenia Doroș, pentru TVN.

Persoanele care vor să îl ajute pe Rodislav să învingă boala pot găsi AICI rechizitele bancare pentru transfer.