VIDEO/ Malul stâng mizează pe susținerea diplomatică a Rusiei. Ignatiev, despre „protecția” solicitată Moscovei

VIDEO/ Malul stâng mizează pe susținerea diplomatică a Rusiei. Ignatiev, despre „protecția” solicitată Moscovei
Imagine simbol. Sursa foto: Alexei Filippov / AFP / Getty Images 

Așa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, a venit cu precizări în privința solicitării de „protecție”, cu care malul stâng urmează să se adreseze Federației Ruse. Întrebat de jurnaliștii postului propagandistic Rossia 24 ce așteptări are regiunea transnistreană, Ignatiev a declarat că se mizează pe susținerea diplomatică a Rusiei.

„În primul rând, este vorba de o adresare cu solicitarea de a acorda susținere diplomatică Transnistrei. Rusia este garantul responsabil în cadrul procesului de negocieri. Misiunea de pacificare durează de mai bine de 30 de ani. Aceasta asigura pacea și siguranța, iar în prezent, inclusiv această misiune este supusă presiunilor. Ne-am adresat cu solicitarea de a activiza politica măsurilor diplomatice, întrucât Federația Rusă este unul dintre intermediarii internaționali în cadrul procesului de negocieri în format 5+2. Mizăm că Rusia va lua în considerare faptul ca în Transnistria locuiesc peste 220.000 de cetățeni ai Federației Ruse”, a specificat Ignatiev în cadrul interviului acordat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

0:00
/
Sursa video: Dumitru Ciorici

Miercuri, 28 februarie, la Tiraspol a avut loc cel de-al VII-lea Congres al așa-numiților deputați de toate nivelurile din regiunea transnistreană. În cadrul adunării, pretinsele autorități din stânga Nistrului au anunțat că intenționează să se adreseze Consiliului Federației și Dumei de Stat a Rusiei cu solicitarea „de implementare a măsurilor de protecție a Transnistriei” în legătură cu „intensificarea presiunilor din partea R. Moldova”.

De asemenea, așa-numitele autorități din stânga Nistrului au declarat că vor formula o solicitare către ONU, pentru „a stopa încălcările Chișinăului în raport cu drepturile și libertățile locuitorilor din stânga Nistrului”.

Amintim că, Ghenadie Ciorba - politician din stânga Nistrului, declarase anterior că la congresul așa-zișilor deputați din regiunea separatistă ar fi urmat să fie adoptată o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii la Federația Rusă. Zvonurile, care circulau activ în presa din regiune, au fost dezmințite de către autoritățile de la Chișinău, pretinsele autorități de la Tiraspol, dar și de către serviciile secrete ale Ucrainei și liderul de la Kiev.

Tiraspolul intenționează să ceară ajutorul Rusiei în legătură cu „presiunile din partea R. Moldova”
Tiraspolul intenționează să se adreseze Consiliului Federației și Dumei de Stat a Rusiei cu solicitarea „de implementare a măsurilor de protecție a Transnistriei” în legătură cu „intensificarea presiunilor din partea R. Moldova”. De asemenea, așa-numitele autorități din stânga Nistrului vor formula…
Chișinăul respinge acuzațiile Tiraspolului privind „presiunile din partea R. Moldova”: Declarații propagandistice
Biroul de Reintegrare de la Chișinău a venit cu o reacție după Tiraspolul, în cadrul celui de-al VII-lea Congres al așa-numiților deputați de toate nivelurile din regiunea transnistreană, a decis să se adreseze către Consiliul Federației și Duma de Stat a Rusiei cu solicitarea de implementare a măsu…