VIDEO/ Curse de trap în nordul țării: Peste 20 de vizitii din R. Moldova și-au înhămat caii la atelaje

VIDEO/ Curse de trap în nordul țării: Peste 20 de vizitii din R. Moldova și-au înhămat caii la atelaje
Sursa foto: NordNews

Peste 20 de vizitii din R. Moldova și-au înhămat caii la atelaje pentru a participa la cea de-a șasea ediție a curselor de trap din comuna Fîntînița, raionul Drochia, transmite NordNews.

Impresiile sunt pozitive. Am venit la voi pentru prima dată. La voi este a șasea ediție, la noi a 14-a. Susținătorii voștri - familia domnului Constantin, sunt mereu alături de noi”, a spus unul dintre participanți.

Potrivit publicației din nordul țării, spectatorii au urmărit întrecerea armăsarilor în patru categorii diferite. Fiecare echipaj a demonstrat măiestrie și pricepere în gestionarea acestor animale grațioase, notează sursa citată.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Vin în tot anul. Sunt o amatoare. Nu pot fi indiferentă față de satul meu și vin la toate concursurile. Ne place, frumos”, a menționat o spectaoare. spectatori

Primarul comunei Fîntînița, Marina Grițco, a precizat că evenimentul este unicul de acest fel în zona de nord și că se mândrește de familia Donici, care a inițiat tradiția curselor de trap în localitate.

„Participăm la competiții de zece ani, dar de șase ani organizăm aici. Participăm peste tot unde se organizează întreceri: la Ceadîr-Lunga, la Cimișlia, la Comrat”, a precizat organizatorul concursului, Constantin Donici.