VIDEO/ Cum arată scuarul „american” din Soroca, care a costat 100 de mii de dolari

VIDEO/ Cum arată scuarul „american” din Soroca, care a costat 100 de mii de dolari
Sursa foto: Observatorul de Nord

La intrarea în Soroca, în partea din deal a municipiului, a fost inaugurat un scuar cu alei, bănci și foișoare. Situat pe strada Vasile Stroescu și botezat de unii soroceni drept „american”, acesta a fost realizat, în mare parte, cu banii cetățenilor Statelor Unite ale Americii. Valoarea totală a proiectului constituie 100 de mii de dolari, dintre care 70 de mii de dolari sunt contribuția USAID, transmite Observatorul de Nord.

Evenimentul de inaugurare a adunat oaspeți și autorități, locatari ai blocurilor din preajmă și copii bucuroși că scuarul, pe care au avut deja posibilitatea să-l testeze timp de mai multe luni, este cel mai frumos din toată Soroca.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit sursei citate, crearea scuarului a prevăzut amenajarea teritoriului pe o suprafață totală de 6.682 metri pătrați, pavarea și instalarea bordurilor pe alei, instalarea a 26 de stâlpi de iluminat, 18 bănci și 18 coșuri de gunoi, precum și plantarea ierbii pe o suprafață de 4.381 m pătrați.

Scuarul a fost realizat cu suportul Programului „Comunitatea Mea”, finanţat de Guvernul American/USAID Moldova şi implementat de IREX în parteneriat cu primăria municipiului Soroca. Municipiul Soroca a fost inclus în programul „Comunitatea Mea” în toamna anului 2020, alături de alte 29 de sate și orașe din R. Moldova.