VIDEO/ Autoritățile lansează o acțiune de salubrizare în pădurile din țară. Cum putem participa

VIDEO/ Autoritățile lansează o acțiune de salubrizare în pădurile din țară. Cum putem participa
Imagine simbol

Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva” lansează o acțiune de salubrizare în pădurile din țară, cu genericul „Pădurea curată”. Aceasta se va desfășura în zilele de weekend, în perioada 13-14 și 20-21 aprilie, iar autoritățile îndeamnă toți cetățenii să se implice.

„Este un lucru firesc ca atunci când se încălzește afară să ne petrecem timpul liber în natură, în pădure. Dar, din păcate, încă nu este destul la fel de firesc să lăsăm curat după noi. [...] Sunt mulți care aruncă gunoiul, dar noi - generația pădurii, suntem și mai mulți, și vrem să ne odihnim în păduri curate”, a menționat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pentru a vă implica, accesați www.moldsilva.gov.md, butonul „Participă la salubrizare #Pădureacurată”. După ce identificați cea mai apropiată locație, sunați la numerele afișate și coordonați cu responsabilii ora când sunt planificate lucrări de salubrizare.

Este important să conştientizăm că, prin astfel de acţiuni, demonstrăm implicare, responsabilitate şi că ne pasă de ceea ce este lângă noi, devenim mai buni, menţinem şi păstrăm curăţenia şi, nu în ultimul rând, conştientizăm că R. Moldova este casa noastră comună”, precizează Ministerul Mediului.

Tot echipamentul necesar va fi asigurat de către Agenția „Moldisilva”, care va pune la dispoziție saci și mănuși.

0:00
/
Sursa video: Ministerul Mediului / Facebook