VIDEO/ Au ajutat un militar ucrainean să ajungă ilegal în R. Moldova. Doi polițiști de frontieră, cercetați penal

VIDEO/ Au ajutat un militar ucrainean să ajungă ilegal în R. Moldova. Doi polițiști de frontieră, cercetați penal
Colaj ziar.md.

Patru persoane, printre care și doi polițiști de frontieră, sunt cercetate penal, după ce ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova a unui militar, cetățean al Ucrainei, contra sumei de 10.000 dolari americani. Miercuri, 8 mai, oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliile, automobilele personale și birourile de serviciu ale suspecților.

Potrivit Poliției de Frontieră, militarul, în vârstă de 21 de ani, a transmis banii în trei tranșe.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Prima tranșă de circa 2.000 de dolari a fost transferată către un membru al grupului din Ucraina. Ulterior, în Odesa, acesta i-a înmânat 3.500 de dolari unui alt membru al grupului – un civil din regiunea transnistreană, cu care acesta comunica telefonic, după ce au intrat în contact în cadrul unui grup de comunicare de pe aplicația Telegram. În final, acesta a prezentat a treia tranșă de 4.500 de dolari, după traversarea ilegală a frontierei de est”, a notat instituția.

În rezultatul descinderilor, au fost ridicate mai multe obiecte și a fost reținut unul dintre suspecții civili. După ce va fi escortat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Special (PCCOCS), procurorii vor decide asupra formulării și prezentării învinuirii. Acțiunile de urmărire penală continuă.

0:00
/
Sursa video: Facebook/ Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale