Universitatea Slavonă își suspendă activitatea. Ce se va întâmpla cu studenții din cadrul instituției

Universitatea Slavonă își suspendă activitatea. Ce se va întâmpla cu studenții din cadrul instituției
Sursa foto: diez.md.

Universitatea Slavonă din R. Moldova își suspendă activitatea începând cu 22 iulie curent, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Potrivit MEC, decizia a fost aprobată la adunarea generală a fondatorilor Universității Slavone din 20 mai curent, după ce s-a constatat faptul că instituția nu a reușit să obțină acreditarea programelor de studii de Licență și de Master, precum și urmare a numeroaselor avertizări emise de MEC.

În context, Universitatea Slavonă a solicitat Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare revocarea demersurilor privind acreditarea programelor sale: Business și administrare,  Marketing logistică, Psihologie, Tehnologia informației.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Astfel, în urma suspendării activității didactice, conform cadrului normativ, studenții universității urmează să fie transferați, în baza cererii personale, la aceleași programe de studii acreditate în cadrul altor universități.

În acest an, în premieră, înscrierea la universitățile din țară se va face doar online. Perioada de depunere a dosarelor pe platforma eadmitere.gov.md va avea loc în două tururi: 22 - 29 iulie și 10 - 14 august.