Universitatea de Stat din Moldova va beneficia de încă cinci proiecte finanțate de Guvernul României

Universitatea de Stat din Moldova va beneficia de încă cinci proiecte finanțate de Guvernul României
Imagine simbol. Sursa foto: undalibera.md

La Universitatea de Stat din Moldova (USM) vor fi implementate încă cinci proiecte, finanțate de Guvernul României prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM).

Instituția de învățământ anunță că startul lucrărilor a fost dat joi, 30 mai, prin semnarea contractelor de atribuire a proiectelor de către rectorul USM, Igor Șarov și secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

Potrivit reprezentanților USM, obiectivul proiectelor finanțate de Guvernul de la București constă în consolidarea parcursului european al R. Moldova, inclusiv în domeniul învățământului superior.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„În cadrul acestor proiecte se vor identifica posibilități de colaborare între oamenii de știință și cultură, cu cadrele didactice și studenții/elevii pentru dezvoltarea de parteneriate între școli și universități, facilitând schimbul de experiență și bune practici în domeniul educației”, se mai menționează în nota emisă de USM.

Pe parcursul ultimilor ani, Universitatea de Stat a beneficiat de mai multe proiecte realizate cu suportul DRRM. Printre acestea se numără inaugurarea Centrului de Informare a României „Gheorghe Brătianu” în cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie (FIF), renovarea Aulei „Regina Maria”, precum și dotarea primului Studio de podcast și a noului laborator de înregistrare și prelucrare a sunetului din cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC).