Un nou terminal la Aeroport! Autoritățile de la Chișinău anunță inițierea studiului de fezabilitate

Un nou terminal la Aeroport! Autoritățile de la Chișinău anunță inițierea studiului de fezabilitate
Sursa foto: Andrei Spînu / Facebook

Autoritățile de la Chișinău inițiază studiul de fezabilitate pentru construcția unui nou terminal la Aeroport, iar finalizarea acestuia este preconizată pentru sfârșitul anului curent. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat acest lucru în cadrul primei Conferințe Internaționale Aviation Event, care a avut loc astăzi la Chișinău.

Potrivit lui Andrei Spînu, partenerul Guvernului în acest proces este Corporația Financiară Internațională (IFC), parte a Băncii Mondiale.

„Numărul pasagerilor crește semnificativ, iar pentru a face față din punct de vedere al infrastructurii și pentru a deveni și mai competitivi, avem nevoie de un aeroport mai mare, mai încăpător, care să corespundă tuturor standardelor europene. Noul terminal va putea gestiona un trafic de peste 5 milioane de pasageri anual”, a conchis ministrul.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Andrei Spînu a vorbit despre nevoia construcției unui nou terminal la Aeroport și acum un an, pe 14 septembrie 2023. Atunci, ministrul Infrastructurii preciza că sunt necesare investiții de minimum 200 de milioane de euro.

Proiectul a fost inclus în Planul de reconstrucție a infrastructurii Moldovei pentru următorii ani,  alături de alte patru proiecte: construirea Autostrăzii Ungheni – Chișinău – Odesa, cale ferată de înaltă viteză, pe ecartament european, care să conecteze București de Chișinău și Chișinăul de Odesa, reconstrucția portului de stat de la Giurgiulești și construcția de poduri noi peste Prut și Nistru.

Amintim că, la finele lunii ianuarie curent, administrația Aeroportului Internațional Chișinău a anunțat că își propune să atingă în anul 2024 mai multe obiective ce țin de modernizarea infrastructurii aerogării. Printre acestea se regăsea amenajarea unei parcări adiționale și reconstrucția edificiului care găzduiește vechiul terminal - lucru care va permite mărirea capacității de deservire a pasagerilor până la 1.100 pasageri/oră, față 800 pasageri/oră, deserviți în prezent.

Aeroportul Chișinău intenționează să amenajeze încă o parcare și să reconstruiască vechiul terminal
Administrația Aeroportului Internațional Chișinău își propune să atingă în anul 2024 mai multe obiective ce țin de modernizarea infrastructurii aerogării. Printre acestea se numără amenajarea unei parcări adiționale și reconstrucția edificiului care găzduiește vechiul terminal. Parcarea cu o capaci…