Un nou serviciu electronic al CNAS: Certificatul privind beneficierea de prestații sociale poate fi obținut online

Un nou serviciu electronic al CNAS: Certificatul privind beneficierea de prestații sociale poate fi obținut online
Sursa foto: Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al R. Moldova

Cetățenii vor putea obține certificatul beneficierii/nebeneficierii de prestaţii sociale online, anunță Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED). Noul serviciu electronic este valabil pe portalul guvernamental al cetățeanului - mcabinet.gov.md.

Potrivit Ministerului, serviciul are următoarele beneficii:

  • Rapiditate: Certificatul poate fi obținut în timp real, fără a fi necesară deplasarea la ghișeu;
  • Siguranță: Certificatul este semnat electronic, având aceeași valoare juridică ca și documentul eliberat pe suport de hârtie;
  • Comoditate: Certificatul poate fi descărcat și stocat în format electronic, fiind ușor accesibil la nevoie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pentru a obține certificatul online trebuie să accesați mcabinet.gov.md cu semnătura electronică. Ulterior, în Cabinetul personal al cetățeanului selectați blocul de date „Asigurări Sociale, CNAS” și apăsați butonul „Solicită Certificat privind beneficierea de prestații sociale”. La ultima etapă vizualizați și descărcați certificatul.

Potrivit MDED, pe parcursul anului trecut, din sistemul public de asigurări sociale au fost eliberate pe suport hârtie 21.585 de certificate.

Serviciul electronic a fost dezvoltat de CNAS cu suportul Agenției de Guvernare Electronică și se încadrează în strategia de digitalizare a 100% din serviciile publice prestate până în 2030.