Un moldovean, reținut după cinci ani de căutări. În tot acest timp, bărbatul a stat după gratii în Ucraina

Un moldovean, reținut după cinci ani de căutări. În tot acest timp, bărbatul a stat după gratii în Ucraina
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Un bărbat din Călărași a fost reținut după cinci ani de la comiterea unei infracțiuni pe teritoriul R. Moldova. Bărbatul a fost depistat luni, 20 mai, în punctul de trecere a frontierei Otaci. Acesta revenea acasă din Ucraina, unde a stat după gratii în perioada în care era căutat de autoritățile moldovenești.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), moldoveanul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat pentru formalitățile de control pe direcția pietonală a punctului de trecere a frontierei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„În cadrul verificărilor, s-a stabilit că bărbatul este dat în căutare pe teritoriul R. Moldova de către Poliția de Frontieră din anul 2009, pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, în acest sens fiind pornită o cauză penală”, menționează responsabilii.

Poliția de Frontieră precizează că în urma cercetărilor suplimentare s-a constat că moldoveanul ar fi comis o infracțiune și în Ucraina, ispășind pedeapsa în închisoare în această perioadă de cinci ani.

Bărbatul a fost escortat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord la Procuratura raionului Ocnița, în vederea desfășurării acțiunilor de urmărire penală inițiate pe caz. Investigațiile continuă.