Un moldovean a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards

Un moldovean a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards
Colaj ziar.md. Sursa foto: Oleg Condrea / Instagram

Cineastul moldovean Oleg Condrea a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards cu proiectul său - „Tangled Tails”. Despre acest lucru a anunțat chiar tânărul, pe rețelele sociale.

„Sunt nespus de recunoscător pentru invitația la Cannes Marché Du Film. Abia aici m-am simțit cu adevărat înconjurat de scriitori cu gânduri asemănătoare, din toată lumea. Nicăieri altundeva nu vă puteți începe ziua discutând despre artă, moarte și mizerie la micul dejun – doar cu alți scriitori!”, a scris Oleg Condrea pe contul său de Facebook.

Potrivit reprezentanților proiectului „Tehnologiile Viitorului”, „Tangled Tails” spune povestea unui câine înțelept, care se confruntă cu provocări majore, luptând împotriva bolii, fricii și dependențelor care îi amenință familia

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„În doar șapte pagini, Oleg Condrea a reușit să creeze un scenariu profund și emoționant, demonstrând o abilitate deosebită în arta povestirii și o înțelegere profundă a naturii umane”, precizează Innovate Moldova.

Oleg a renunțat la Facultatea de Drept pentru a-și urma pasiunea în domeniul creativ. Primul său job în industrie a fost la Moldova Film, urmat de experiențe la Frimu Films și Froggy Heart în animație. Ulterior, cineastul a participat la workshop-ul Animation Worksheep, câștigând mai apoi o bursă la cel mai mare festival de animație din Europa - Annecy.

În perioada decembrie 2023 - mai 2024, scenariul scurtmetrajului  „Tangled Tails” a obținut și alte peste 80 de premii, la festivaluri importante din New York, Florența, Berlin, Paris, Londra sau Madrid.

Sursa foto: Centrul Naţional al Cinematografiei din R. Moldova