Un fost inginer cadastral din cadrul Primăriei Elizaveta, reținut de CNA. Acesta e suspectat de trafic de influență

Un fost inginer cadastral din cadrul Primăriei Elizaveta, reținut de CNA. Acesta e suspectat de trafic de influență
Colaj ziar.md.

Un fost inginer cadastral din cadrul Primăriei satului Elizaveta, municipiul Bălți a fost reținut joi de către ofițerii CNA și procurorii. Acesta este suspectat de comiterea traficului de influență asupra unor funcționari publici.

Potrivit denunțului, ex-angajatul Primăriei ar fi pretins și primit bani ce nu i se cuvin pentru a facilita procesul de eliberare a unor acte cadastrale.

Astfel, bănuitul ar fi pretins, acceptat și primit 15.000 de lei, iar ulterior alte 500 de euro, susținând că are influență asupra arhitectului-șef din cadrul Primăriei mun. Bălți și că îl poate determina să avizeze mai multe acte de urbanism pentru legalizarea unei construcții.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, acesta ar fi susținut că ar avea influență și asupra primarului satului Elizaveta pe care îl poate convinge să grăbească aprobarea setului de documente fără a crea anumite impedimente la elaborarea și eliberarea certificatul de urbanism și a autorizației de construire.

În urma unor percheziții autorizate, persoana a fost reținută, fiind plasată în izolator pentru 72 de ore, iar cercetările pe caz continuă sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Bălți.