Un cetățean străin a încercat să zboare din Chișinău spre Frankfurt cu mai multe lingouri de aur ascunse în bagaj

Un cetățean străin a încercat să zboare din Chișinău spre Frankfurt cu mai multe lingouri de aur ascunse în bagaj
Sursa foto: Serviciul Vamal al R. Moldova

Un cetățean străin a fost prins pe Aeroportul Internațional Chișinău cu mai multe lingouri de aur nedeclarate. Potrivit Poliției de Frontieră, bărbatul, în vârstă de 68 de ani, era pasagerul cursei Chișinău - Frankfurt.

Astfel, în cadrul controlului de securitate, echipa comună a descoperit în bagajul de cală al pasagerului 16 lingouri de aur, pe care acesta nu le-a declarat.

Bunurile au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoana documentată riscă sancționare contravențională.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit Codului Contravențional:

Introducerea pe sau scoaterea de pe teritoriul R. Moldova a mărfurilor, obiectelor și altor valori, prin locuri stabilite pentru control vamal, prin tăinuire de controlul vamal, prin ascundere în locuri special pregătite sau adaptate în acest scop, ori cu folosirea frauduloasă a documentelor sau a mijloacelor de identificare vamală, ori prin nedeclararea sau declararea neautentică în documentele vamale sau în alte documente de trecere a frontierei, dacă aceste acțiuni nu constituie infracțiune, dacă valoarea mărfurilor, obiectelor și altor valori constituie:

  • până la 2.000 de unități convenționale, se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de unități convenționale;
  • de la 2.000 până la 4.000 de unități convenționale, se sancționează cu amendă de la 500 la 900 de unități convenționale;
  • de la 4.000 până la 8.000 de unități convenționale, se sancționează cu amendă de la 900 la 1.200 de unități convenționale.