Un bărbat diagnosticat cu anevrism gigant a primit a doua șansă la viață

Un bărbat diagnosticat cu anevrism gigant a primit a doua șansă la viață
Colaj ziar.md. Sursa foto: Institutul de Medicină Urgentă

Un bărbat diagnosticat cu anevrism gigant a primit a doua șansă la viață, datorită medicilor de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU). Potrivit instituției, pe parcursul mai multor ani, pacientul suferea de cefalee, cu perioade de remisie, dar evolutiv fără ameliorarea durerilor. Cu aceste simptome, bărbatul s-a prezentat și în ziua internării.

„Investigat multi-sistemic clinic prin metode de laborator și imagistic complet, s-a determinat un anevrism gigant neerupt cu dimensiunile 9.5x4.2mm la nivel de artera cerebrală medie stângă în segmentul M1, cu stabilirea indicațiilor operatorii absolute”, precizează reprezentanții IMU.

Imediat, bărbatul a fost transferat în sala de operație, medicii intervenind prin metoda minim-invaziv, cu ajutorul unor spirale din platină și a unui deviator de flux. După 72 de ore, pacientul a fost externat cu dinamică pozitivă, fără sechele neurologice.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Costurile financiare, în sumă de 234,191 lei, au fost acoperite integral de către Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Anevrismul cerebral reprezintă o dilatare anormală a unui vas din creier, care poate pune viața în pericol dacă se rupe. Potrivit specialiștilor, riscul de ruptură al unui anevrism depinde în mare măsură de mărimea acestuia.

„O ruptură poate duce la hemoragie subarahnoidiană, care poate provoca daune neurologice severe sau chiar deces. Prin urmare, monitorizarea atentă și, în unele cazuri, intervenția chirurgicală sunt esențiale pentru a gestiona riscurile asociate”, conchide IMU.