Un bărbat de 53 de ani s-a înecat într-un lac din Ialoveni. Oamenii, îndemnați să meargă la scăldat în locuri sigure

Un bărbat de 53 de ani s-a înecat într-un lac din Ialoveni. Oamenii, îndemnați să meargă la scăldat în locuri sigure
Sursa foto: surfertoday.com

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a fost înregistrat în amiaza zilei de 6 iulie curent, la ora 13:59 în satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit informațiilor recepționate bărbatul a intrat în apă și nu a mai ieșit. La fața locului au intervenit scafandrierii IGSU care au efectuat lucrări de căutare, dar fără nici un rezultat.

Astfel, în dimineața zilei de 7 iulie salvatorii au continuat căutările subacvatice, iar către ora 09:30 a fost depistat și extras la mal cadavrul persoanei. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În acest context, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu prudență maximă regulile de siguranță în timpul scăldatului și aflării pe malurile bazinelor acvatice.

Potrivit IGSU, majoritatea cazurilor de înec au fost înregistrate în bazinele acvatice care nu sunt destinate înotului sau agrementului acvatic și nu sunt supravegheate de servicii abilitate de salvare. În acest sens, oamenii sunt îndemnați să meargă la scăldat doar în locuri sigure, amenajate cu stații de salvare.