UE a aprobat cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

UE a aprobat cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
Sursa foto: AP Photo / Geert Vanden Wijngaert

Uniunea Europeană a aprobat joi, 20 iunie, al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, menționează într-un mesaj Președinția belgiană a Consiliului UE pe platforma X.

„Reprezentanții permanenți ai UE tocmai au convenit asupra unui al 14-lea pachet de sancțiuni ca răspuns la agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Acest pachet prevede noi măsuri și întărește efectul restricțiilor existente, închizând posibilitatea de eludare a acestora”, se arată în mesaj.

Potrivit presei occidentale, sancțiunile pot include restricții privind utilizarea infrastructurii UE pentru reexportul de gaz lichefiat rusesc, precum și măsuri împotriva tancurilor care transportă petrol rusesc. În plus, Uniunea Europeană își va extinde listele negre pentru a include peste 40 de persoane și organizații noi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit ria.ru, aprobarea noilor măsuri a fost amânată din cauza poziției Germaniei privind înăsprirea regulilor pentru filialele companiilor europene care operează în Rusia, dar s-a găsit un compromis.

Din februarie 2022, Uniunea Europeană a introdus 13 pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, a cetățenilor și organizațiilor acesteia. În total, 1.725 de persoane fizice și 420 de persoane juridice sunt supuse restricțiilor europene.

Ultimul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei a fost aprobat în februarie 2024. Acesta includea noi măsuri restrictive față de 106 persoane și 88 de entități juridice.

Cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, aprobat de UE. Ce prevede acesta
Uniunea Europeană a aprobat vineri, 23 februarie, al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Pachetul include noi măsuri restrictive față de 106 persoane și 88 de entități juridice, anunță Comisia Europeană într-un comunicat. „Acest pachet se axează pe limitarea în continuare a accesului Rusie…