Trei tinere cercetătoare de la USMF „Nicolae Testemițanu” au câștigat Bursa de Excelență a Guvernului

Trei tinere cercetătoare de la USMF „Nicolae Testemițanu” au câștigat Bursa de Excelență a Guvernului
Imagine simbol. Sursa foto: usmf.md

Trei studente-doctorande, care își fac studiile la Școala Doctorală în domeniul Științe Medicale (ȘDDȘM) a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, au obținut Bursa de Excelență a Guvernului, în valoare de 3.165 de lei.

Tinerele cercetătoare apreciate cu Bursa de excelență a Guvernului sunt Doina Secu (anul V, specialitatea Biologie moleculară și genetică medicală), Maria-Victoria Racu (anul V, specialitatea Igienă) și Corina Conica (anul II, specialitatea Pediatrie și neonatologie).

În total, la concurs au participat 36 de studenţi-doctoranzi de la instituţii de învățământ superior, dintre care au fost selectaţi 21 de candidați. Dintre aceștia, 21 vor beneficia de Bursa de Excelență a Guvernului, iar trei vor obţine Bursa pe domenii ştiinţifice – în valoare de 2.640 de lei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Bursa de Excelență a Guvernului și Bursa pe domenii științifice se acordă anual studenților-doctoranzi înmatriculați la studii cu frecvență și frecvență redusă, începând cu al doilea an de studii, care au realizat integral programul de pregătire avansată și cel de cercetare științifică stabilit de conducătorul de doctorat, au acumulat numărul de credite prevăzut în planul de învățământ al Școlii doctorale, au obținut performanțe academice deosebite și participă activ la viața socială a instituției.

Concursul de burse pentru studenţi-doctoranzi se înscrie în programul guvernamental de stimulare a performanțelor tinerilor cercetători. Prin acordarea acestor burse, executivul îşi propune să eficientizeze procesul de pregătire a cadrelor științifice, precum şi să motiveze tinerii cercetători să se încadreze în activitatea de cercetare şi inovare.

24 de studenți doctoranzi vor beneficia de burse majorate în anul 2024
21 de studenți doctoranzi din R. Moldova vor primi în anul curent Bursa de Excelență a Guvernului, în sumă de 3165 de lei, iar alți 3 studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2640 de lei. Cabinetul de miniștri a aprobat, marți, 26 martie, decizia cu privire