Trei posturi noi de salvatori vor fi deschise la Ocnița, Dondușeni și Căinari

Trei posturi noi de salvatori vor fi deschise la Ocnița, Dondușeni și Căinari
Sursa foto: Telegram/IGSU

În R. Moldova vor fi deschise trei remize noi de salvatori și pompieri, construite în cadrul Programului tehnic umanitar al Departamentului Apărării SUA. Acestea vor fi inaugurate la Ocnița, Dondușeni și Căinari, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Unitățile se construiesc din temelie, conform standardelor europene și vor fi dotate cu mai multe birouri de lucru, încăperi multifuncționale, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenție, depozite pentru păstrarea echipamentului din dotare dar și săli de conferință și instruiri. Lucrările de construcție urmează să fie finisate pe parcursul acestui an.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit IGSU, remizele vor asigura securitatea cetățenilor din orașele Ocnița, Dondușeni și Căinari, dar și din satele și raioanele vecine. Construcția unităților de pompieri va contribui la sporirea nivelului de eficacitate în misiuni de lichidare a incendiilor, de salvare-deblocare, dar și alte situații de risc.

Costurile financiare pentru construcția remizelor sunt suportate de Departamentul militar al ambasadei SUA, dar și Guvernul R. Moldova, fiind alocate în total 858.500 de mii de dolari pentru construcția remizei Dondușeni, 723.200 de mii de dolari pentru unitatea Ocnița și 910 de mii de dolari SUA pentru postul Căinari.