UPDATE/ Fluxul de călători, în descreștere la vama Leușeni. Îndemnul Poliției de Frontieră

UPDATE/ Fluxul de călători, în descreștere la vama Leușeni. Îndemnul Poliției de Frontieră
Sursa foto: Telegram/Poliția de Frontieră

ACTUALIZARE (17:20) Poliția de Frontieră anunță că la PTF Leușeni-Albița, fluxul de călători este în descreștere pe direcția ieșire din R. Moldova, intrare în România.

Călătorii sunt îndemnați să opteze din timp și pentru alte puncte de trecere din proximitate cum ar fi PTF LEOVA,  PTF COSTEȘTI sau PTF CAHUL.

ȘTIRE INIȚIALĂ (13:05) Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) anunță că sunt în creștere valorile de trafic la PTF Leușeni-Albița, pe direcția ieșire din R. Moldova. În acest context, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru alte puncte de trece a frontierei cu România.

Responsabilii precizează că au fost aplicate mai multe măsuri, pentru a fluidiza fluxul. Mai exact, este vorba despre deschiderea unor piste suplimentare de control, suplinirea numărului de echipamente speciale și aplicarea procedurii „Revers” - fluxul fiind orientat pe o pistă de pe direcția opusă de deplasare.

Reprezentanții Poliției de Frontieră promit sincronizare în acțiuni între cele patru autorități de frontieră și vamale moldo-române, menționând că se lucrează la capacitate maximă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Recomandăm călătorilor să diversifice alegerea punctelor de trecere a frontierei cu România, cum ar fi: PTF Costești, PTF Cahul sau PTF Leova (program de lucru 08:00 - 20:00)”, îndeamnă IGPF.

Amintim că, în acest an, Paștele ortodox a fost sărbătorit duminică, 5 mai. Conform Legislației, a doua zi de Paște este zi liberă pentru toți bugetarii.