Tinerii din țară sunt invitați să învețe meseria de cofetar. Detalii de la Ministerul Educației

Tinerii din țară sunt invitați să învețe meseria de cofetar. Detalii de la Ministerul Educației
Sursa foto: Centrul de excelență în servicii şi prelucrarea alimentelor din Bălți/Facebook

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) al R. Moldova invită tinerii pasionați de deserturi să învețe profesia de cofetar prin sistemul dual, chiar după absolvirea gimnaziului.

Reprezentanții Ministerului Educației anunță că poți învăța de cofetar/cofetăreasă la:

Tinerii care vor alege profesia de cofetar vor învăța:

  • să creeze deserturi, prăjituri, cozonaci, înghețată, creme și multe altele;
  • să facă decorațiuni pentru patiserie;
  • să combine corect ingredientele pentru cele mai savuroase produse de cofetărie și patiserie;
  • să lucreze cu echipamente moderne, malaxoare, cuptoare, mașini de tăiat și de tragere în forme și dispozitive auxiliare.

Potrivit Ministerului Educației, tinerii vor avea posibilitatea să aplice cunoștințele direct în practică, în cadrul companiilor de cofetărie și patiserie de top din țară încă din timpul studiilor.

„Această campanie este desfășurată de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și are loc cu sprijinul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Guvernul Elveției, implementat de GIZ Moldova”, anunță MEC.

Ministerul îi îndeamnă pe cei interesați de meseria de cofetar să afle mai multe detalii despre subiect AICI și AICI.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ce reprezintă învățământul dual?

Sistemul de învățământ dual este atractiv prin învățarea unei profesii la două locuri: în instituția de învățământ și la locul de muncă, accentul fiind pus pe practică.

Astfel, maxim 50% din durata studiilor se desfășoară la școala profesională, centrul de excelență sau colegiu, unde se obțin cunoștințe teoretice, iar până la 70% din timpul dedicat instruirii, se desfășoară la întreprindere, unde se învață meserie de la profesioniștii companiei. În plus, elevii sunt răsplătiți lunar cu salariu de ucenicie. În țara noastră sistemul dual a fost introdus prin lege în 2014.