Timp de o săptămână, în municipiul Chișinău au fost înregistrate două cazuri suspecte de rujeolă

Timp de o săptămână, în municipiul Chișinău au fost înregistrate două cazuri suspecte de rujeolă
Sursa foto: Lolostock

Două cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în municipiul Chișinău pe parcursul săptămânii trecute, a anunțat șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 20 mai.

„(...) Suntem deja în perioadă de scădere a riscului. Un lucru îmbucurător este că vaccinarea își face misiunea și pe această cale amintesc tuturor se se vaccineze nu doar contra rujeolei, ci cu toate vaccinurile disponibile contra bolilor (...)”, a spus Vladimir Bolocan.

Ultima informație privind situație epidemiologică prin rujeolă în R. Moldova, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a prezentat-o pe 1 aprilie. Atunci, ANSP anunța că de la începutul anului curent, în țară, în total, au fost confirmate 29 de cazuri de rujeolă.

Agenția amintește că tratament specific contra rujeolei nu există, dar poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

De la începutul anului, în R. Moldova au fost confirmate 29 de cazuri de rujeolă. Recomandări pentru cetățeni
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că de la începutul anului curent, în R. Moldova au fost confirmate 29 de cazuri de rujeolă. Dintre acestea, 17 au fost notificate la persoane cazate într-un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău. Specialiștii ANS…