Timp de o săptămână, 29 de moldoveni au chemat ambulanța din cauza mușcăturilor de animale sau înțepături de insecte

Timp de o săptămână, 29 de moldoveni au chemat ambulanța din cauza mușcăturilor de animale sau înțepături de insecte
Sursa foto: Facebook/CNAMUP

Peste 1.860 de moldoveni cu probleme respiratorii s-au adresat la medic, în perioada 25 - 31 martie, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Potrivit instituției, în perioada menționată numărul persoanelor care s-au adresat la medic cu traumatisme a ajuns la 1.260. Totodată, alte 29 de persoane au chemat ambulanța din cauza mușcăturilor de animale sau înțepături de insecte.

Potrivit CNAMUP, peste 13.851 de persoane, inclusiv 1.938 de copii, au solicitat ambulanța săptămâna trecută.

„Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru persoanele cu următoarele urgențe: 3.426 urgențe cardiovasculare, inclusiv 48 pacienți cu sindrom coronarian acut și 1.875 urgențe neurologice, inclusiv 222 accidente vasculare cerebrale și 1.260 apeluri pe motivul diverselor urgențe traumatologice”, a notat instituția.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În perioada menționată, 58 persoane au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. 43 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu alcool, medicamente, ciuperci, monoxid și dioxid de carbon. Totodată, au fost înregistrate 68 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, printre care 29 de cazuri mușcături de animale/înțepături de insecte.

Din numărul total de persoane care au solicitat ambulanța, peste 5.760 de persoane au fost internate în spital, inclusiv 1.209 de copii.