Timp de o lună, transportatorii au primit amenzi în valoare de aproape două milioane de lei

Timp de o lună, transportatorii au primit amenzi în valoare de aproape două milioane de lei
Imagine simbol. Sursa foto: Agenția Națională Transport Auto 

Pe parcursul lunii aprilie, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a împărțit amenzi în valoare de aproape două milioane de lei. În total, inspectorii Direcției supraveghere și control operațiuni de transport rutier au documentat 565 de transportatori.

Una dintre încălcările constatate este efectuarea transportului rutier de persoane și mărfuri, fără a deține acte permisive tipului de transport efectuat.

Alți conducători s-au ales cu amenzi pentru efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate la alte ore de pornire sau pe alt itinerar decât cele prevăzute în graficul de circulație, transportarea unor încărcături de mare gabarit sau supragrele și omiterea eliberării biletului de călătorie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Astfel, 135 de conducători auto au rămas fără plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatele de înmatriculare. Valoarea totală a amenzilor aplicate constituie 38.590 unități contravenționale, echivalentul a 1.929.500 de lei.

ANTA îndeamnă conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport și operatorii de transport rutier să asigure deținerea tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară și să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere.