Timp de două săptămâni, mai mulți ucraineni s-au angajat în țară. Câți și-au găsit un loc de muncă la Chișinău

Timp de două săptămâni, mai mulți ucraineni s-au angajat în țară. Câți și-au găsit un loc de muncă la Chișinău
Sursa foto: ipn.md.

1.394 de refugiați din Ucraina s-au angajat în țara noastră, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din 16 mai. Astfel, în 14 zile s-au angajat 15 ucraineni, dintre care 12 în Chișinău, iar unul în UTA Găgăuzia. De la începutului anului, cei mai mulți cetățeni - 1.074 și-au găsit un loc de muncă în capitală, alți 58 în UTA Găgăuzia, iar 68 la Bălți.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


Din luna ianuarie curent, și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 111 angajatori, declarând 1.182 de locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

Totodată în perioada menționată, circa 65 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.