TikTok, în top 3 platforme de unde moldovenii se informează despre politica din țară

TikTok, în top 3 platforme de unde moldovenii se informează despre politica din țară
Imagine simbol

Aplicația deținută de compania chineză ByteDance se află în top 3 platforme de unde moldovenii se informează cel mai des despre arena politică din țară. Cel puțin asta rezultă din datele studiului „Barometrul socio-politic mai – 2024”, realizat de IMAS și publicat astăzi, 22 mai.

Clasamentul este condus de Facebook. Din cei 1.088 de respondenți, 62,7% au precizat că optează pentru această platformă când este vorba de informații politice. Rețeaua socială a companiei americane Meta este urmată de YouTube (45,7%), iar pe locul III se situează TikTok, cu 38,6%.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit rezultatelor sondajulu, 29,5% dintre persoanele intervievate au spus că se informează cel mai des de pe Instagram, 26,4% - de pe WhatsApp, iar 22,5% - de pe Telegram. Cel mai mic rating l-a acumulat rețeaua X/Twitter - cu 5,2%.

Studiul a fost realizat de IMAS-Cercetare și Strategii SRL, la comanda Independent News (România), în perioada 2 – 19 mai curent, pe un eșantion de 1.088 de persoane din 89 de localități, marja de eroare fiind de ±3.0%.