Termenul de privatizare a locuințelor va fi extins până în decembrie 2025

Termenul de privatizare a locuințelor va fi extins până în decembrie 2025
Sursa foto: ipn.md.

Cetățenii vor avea posibilitatea să-și privatizeze locuințele în condiții legislative mai simple și mai clare. În acest sens, Guvernul a aprobat miercuri, 29 mai, modificări la Legea cu privire la locuințe.

Potrivit Executivului, prin modificările operate procesul de privatizare a locuințelor va fi mai accesibil pentru cei care au în proprietate o locuință.

Noile prevederi se referă la extinderea termenului de privatizare a locuințelor pentru a permite finalizarea litigiilor aflate în curs și pentru a da posibilitatea locatarilor să-și exercite dreptul de privatizare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Termenul va fi extins până la 31 decembrie 2025 pentru anumite categorii de locuințe și înregistrări și vor fi ajustate prevederile Legii cu privire la locuințe cu Codul urbanismului și construcțiilor pentru a asigura coerența legislativă și pentru a elimina eventualele lacune și contradicții.

În plus, va fi asigurat dreptul persoanelor la odihnă și recreere prin interzicerea lucrărilor de construcție, care produc zgomot în zilele de duminică, precum și în zilele de sărbătoare nelucrătoare.