Studenții de la UTM vor pune în practică teoria. Universitatea a inaugurat două sere și a primit 12 terenuri agricole

Studenții de la UTM vor pune în practică teoria. Universitatea a inaugurat două sere și a primit 12 terenuri agricole
Sursa foto: agrobiznes.md

12 terenuri agricole din Criuleni cu o suprafață totală de circa 568 de hectare vor trece în gestiunea Universității Tehnice din R. Moldova (UTM). Evenimentul de transmitere a lotului a avut loc miercuri, 24 aprilie, la campusul Mircești din cadrul UTM.

Cabinetul de miniștri urmează să adopte miercuri un proiect cu privire la reorganizarea Instituției Publice Universitatea Tehnică a Moldovei prin fuziunea Întreprinderii de Stat „Stațiunea Didactică Experimentală Criuleni”.

Astfel, potrivit proiectului, terenurile agricole vor servi ca bază de practică pentru pregătirea specialiștilor atât din domeniile de activitate precum viticultura și vinificație, legumicultură, agronomie, pedologie, protecția plantelor, zootehnie și silvicultură, grădini publice și spații verzi, inginerie agrară, ecologie și protecția mediului, cât și din domeniile asociate precum specialitățile economice, cadastru, ingineria mediului, ingineria agrară. Masa vegetală, recoltată, de pe terenurile agricole, va fi folosită pentru ferma didactică a UTM.

gov.md.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, în cadrul Universității Tehnice au fost inaugurate două sere tehnologizate pentru Facultatea de Științe Agricole, Silvie și ale Mediului. Acestea au costat 230 de mii de euro, credit luat de Guvern de la Banca Europeană de Investiții.

În prezent, în cadrul Facultății de Științe Agricole, Silvice și ale Mediului își fac studiile 818 studenți și masteranzi la diferite programe de învățământ, care urmează să fie implicați în efectuarea practicii didactice pe terenuri agricole.