Stagii de practică pentru studenții de la Drept și Economie. CNA și USM au semnat un acord de colaborare

Stagii de practică pentru studenții de la Drept și Economie. CNA și USM au semnat un acord de colaborare
Sursa foto: Facebook/Centrul Naţional Anticorupţie

Studenții Facultății de Drept și de Științe Economice din cadrul Universității de Stat din R. Moldova (USM) vor putea desfășura stagii de practică în cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA). În acest sens, USM și CNA au semnat un acord de colaborare.

Potrivit documentului, instituțiile au convenit să facă schimb de informații și experiență, să organizeze întâlniri, cursuri de formare continuă, mese rotunde, seminare, ateliere de lucru pentru angajații ambilor părți.

Totodată, se vor desfășura stagii de practică în cadrul programelor educaționale pentru studenții Facultății de Drept și Facultății de Științe Economice a USM.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Directorul CNA, Alexandr Pînzari, spune că semnarea acestui acord va pune bazele unei cooperări eficiente și benefice pentru ambele instituții și va contribui la promovarea integrității, dezvoltarea programelor anticorupție, inclusiv prin desfășurarea de către ofițerii CNA a lecțiilor publice cu privire la evaluarea integrității profesionale și consolidarea unui sistem viabil de integritate atât în mediul academic, cât și în rândul studenților.

Acordul intră în vigoare la data semnării și se încheie pe o perioadă de cinci ani cu posibilitatea de a fi prelungit pe un nou termen, prin convenirea în scris a ambelor părţi.