Spitalul Clinic Bălți a fost dotat cu echipamente de 134 mii de dolari

Spitalul Clinic Bălți a fost dotat cu echipamente de 134 mii de dolari
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Sănătății al R. Moldova

Spitalul Clinic Bălți a fost dotat cu echipamente de înaltă performanță pentru intervenții chirurgicale laparoscopice, în valoare totală de 134 mii de dolari. Donația a fost oferită de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), în cadrul proiectului „Asistența refugiaților din Ucraina în Europa”, finanțat de Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA).

Evenimentul de transmitere oficială a echipamentelor medicale a avut loc vineri, cu participarea secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, coordonatorului de programe al Misiunii OIM în R. Moldova, Damien Fresnel, coordonatorului regional în cadrul Biroului pentru Populație, Refugiați și Migrațiune din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Robyn Prinz, a administrației și personalului medical al instituției.

Echipamentele includ cele mai recente tehnologii în domeniul intervențiilor chirurgicale laparoscopice, care oferă medicilor din cadrul Spitalului Clinic Bălți instrumentele necesare pentru a realiza o gamă largă de proceduri minim invazive, cu o precizie și o eficiență sporită, reducând riscul de complicații și îmbunătățind calitatea vieții pacienților.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram