Spania va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar

Spania va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar
Sursa foto: ua.depositphotos.com

Spania pregătește un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina. Declarația a fost făcută de ministra Apărării din Ucraina, Margarita Robles, la o întâlnire a Grupului de Contact pentru susținerea Ucrainei, scrie UNIAN.

Ministra a menționat despre al doilea lot de tancuri Leopard și a confirmat că Forțele Armate ucrainene le vor primi la sfârșitul lunii iunie. În același perioadă, Ucraina ar urma să primească obuze de artilerie de 155 mm, un nou lot de sisteme de apărare aeriană Patriot, sisteme anti-drone, precum și sisteme de supraveghere și urmărire opto-electronice.

Concomitent, Spania intenționează să semneze un acord bilateral de securitate cu Ucraina, ca măsură de sprijinire a Kievului „pe termen lung”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Spania a condamnat acțiunile Rusiei în Ucraina, s-a alăturat sancțiunilor anti-rusești și a început să furnizeze arme Ucrainei. Pe 27 aprilie curent, Robles a anunțat că Madrid va transfera rachete interceptoare antiaeriene cu rază lungă de acțiune pentru complexele Patriot la Kiev.

Kremlinul a cerut în repetate rânduri oprirea furnizării de arme occidentale către Kiev. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a subliniat implicarea în creștere directă și indirectă a Occidentului în războiul din Ucraina. Potrivit acestuia, proviziile de arme occidentale nu pot influența rezultatul conflictului, ci doar îl prelungesc și fac situația „mai dureroasă și mai dureroasă pentru Ucraina”.